ACAMPADA PER L’ESCOLA PÚBLICA A VALÈNCIA

ACAMPADA ESCOLA PÚBLICA - COSEls propers dies 16, 17 i 18 de juliol, davant la Conselleria d’Educació a València, la Plataforma de Plataformes, que agrupa diferents col·lectius de base, centres escolars en lluita (com el CEiP Cremona d’Alaquàs), etc., ha convocat una acampada reivindicativa per l’escola pública.

Des de la COS – Educació donem suport a l’Acampada per l’Escola Pública, hi participarem i us animem a participar-hi activament!

És el moment de fer balanç del darrer curs i compartir experiències de lluita i resistència, posar en valor les accions realitzades per les escoles que han es­tat al peu del canó i fer propostes de noves mobilitzacions per al curs vinent.

Octaveta_COS_Acampada 

L’Acampada per l’Escola Pública és un espai de denúncia on mostrar el rebuig de la comunitat educativa a:

  • La LOMQE, una llei que no només margina el català, segrega per sexes, és classista, competitiva i mercantilista.
  • La privatització del sistema educatiu valencià amb els Centres d’Iniciativa Social (CIS).
  • L’establiment del districte únic , que sota el subterfugi de la lliure elec­ció de centre de les mares i els pares s’amaga la segregació de l’alumnat, creant-se centres de primera i centres de segona.
  • Les supressions d’unitats a escoles públiques , quasi totes en cata­là, condemnant a moltes d’aquestes a la desaparició, mentre augmenten les places escoles concertades.
  • Les retallades en les plantilles docents en totes les etapes educati­ves i l’augment de la ràtio a les aules.
  • La rebaremació del professorat interí, amb la qual fan fora del siste­ma públic a personal docent amb una àmplia experiència laboral.
  • Les retallades realitzades en les beques de menjador, llibres i trans­port.

AGENDA D'ACTES DE L'ACAMPADA

Hem d’organitzar-nos i fer front a la política d’agressions i desmantellament de l’ensenyament públic. No els hem de permetre convertir-lo en una xarxa sub­sidiària i assistencial. No permetrem que passe a engrossir el negoci privat.

Perquè volem uns llocs de treball i unes condicions laborals dignes per totes i tots els ensenyants i per totes les persones que treballen a les nostres escoles, també pels interins i el personal laboral!

Perquè volem una escola realment pública, integradora,  gratuïta, de qualitat, laica, no sexista i en català. Per una escola digna! Per la nostra escola, la pública, la de tots i totes!

Participa! Ni un pas enrere!

Anuncis
Aquesta entrada s'ha publicat en Actes, COS, Educació, Mobilitzacions, Notícies i etiquetada amb , , , , , , , , , , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.